28 September 2017

Vi har byggt en klimatsmart tvättstuga

Torktumlare

I samband med flytten till nya lokaler har vi moderniserat vår tvätthantering!

En nybyggd, modern och energisnål biotekniktvättstuga är på plats i våra nya lokaler i Kungens Kurva. Vår nya biotekniktvättstuga är utrustad med moderna mopptvättmaskiner och en automatiserad doseringsutrustning vilket helt eliminerar risken för överdosering. Vi använder det oparfymerade bioteknologiska maskintvättmedlet Nu-Niit Pro.

Nu-Niit Pro är utvecklat för effektiv tvätt av moppar/städdukar i låga temperaturer. Produkten är miljömärkt med Svanen och bedömd av Byggvarubedömningen (BVB) som Accepteras. Nu-Niit Pro är extremt tids- och energibesparande i och med att full tvätteffekt uppnås redan vid 30 grader. Absorptionstester visar att absorptionsförmågan på städmaterial efter tvätt med det bioteknoligska tvättmedlet håller lika hög nivå som på nytt städmaterial. Låg tvättemperatur ihop med neutralt pH-värde skonar både textilier och tvättmaskiner. Nu-Niit är pH-neutralt, fritt från blekmedel och skonsamt för både miljö och användare.

Med Nu-Niit sänker vi tvättemperaturen från 90 grader till 30 grader -  det minskar energiförbrukningen med hela 70%! Uppvärmning av vatten gör att tvättprogram i hög temperatur tar lång tid. Detta ger en besparing i både koldioxid och pengar. Konventionella tvättmedel är alkaliska och tvättprocessen sker i en hög temperatur vilket sliter på mikrofibern.

Inte bara det - vi har även installerat en värmepumpstorktumlare! Med vår nya torktumlare minimerar vi energiförbrukningen och når ett exakt torkresultat tack vare automatisk fuktavkänning. Minimal uppvärmning av rummet gör också att ingen ventilation behövs.

Vi är väldigt stolta över vår nya, moderna biotekniktvättstuga!

Bild för Birgitta Wikdahl

Birgitta Wikdahl, Affärsutvecklare
birgitta@globalfast.se,
08-400 290 50

Om Global

Global Fastighetsservice – vi underlättar för dig som fastighetsägare! Med snart 30 års branscherfarenhet och ca 110 anställda är vi idag ett av Stockholms äldsta och största lokalvårdsföretag. Vi skräddarsyr kundunika lösningar inom våra tre verksamhetsgrenar; lokalvård, utemiljö och byggsupport. Vår värdegrund bygger på: Enastående medarbetare, Glädje och Lika värde. Läs mer om oss.

Prenumerera på våra nyheter