8 September 2017

Uraiwan kan bli Årets Städare

Uraiwan Lapkhunthod

Vår duktiga medarbetare kan bli Årets Städare i Clean Bright Awards!

I år delas priset "Årets Städare" ut för första gången sedan Clean Bright Awards tog sin start 2012. Clean Bright Awards är branschpriset som lyfter fram förebilder och framtidslöften inom den samlade svenska städ- och servicebranschen.

Kategoripartnern för utmärkelsen "Årets Städare" är DoRunner och de hälsade på Uraiwan på hennes städobjekt i Solna. Läs gärna delar av artikeln nedan:

Jag går in på Solna strandväg 96, en av Vasakronans fastigheters enorma entré. Det är eftermiddag och det är ett stort lugn som har lagt sig, folk är på väg att gå hem. Längre fram ser jag en kvinna som vänligt visar en man framåt och som vinkar hej då. Det är Uraiwan, en av finalisterna till Årets Städare.

Uraiwan flyttade från Thailand till Sverige 2002 för kärlekens skull. 2005 började hon jobba som städerska och städade då kontor men jobbar sedan 2015 på Global Fastighetsservice AB. Varje dag är Uraiwan på jobbet kl.05:45, hos kunden Rehabakademin i Sundbyberg. En kund som hon själv fixade åt Global.

Mona på Rehabakademin berättar att de länge haft väldigt svårt att hitta någon som är riktigt bra på att städa och att städningen är extra viktig hos dem då de hanterar patienter. Hon såg Uraiwan städa i trappuppgången och bjöd en dag med henne upp på en kaffe på kontoret. Mona ringde till Global och sedan den dagen börjar Uraiwan alltid sin dag där.

Jag har med tidigare städare och städerskor alltid varit tvungna att ringa tillbaka till städbolaget för att någonting har missats. Men aldrig med Uraiwan.

När hon har städat klart på Rehabakademin så rör hon sig bort till Vasakronan på Solna Strandväg. Där städar hon entrén och alla trappor. Hon ser även till att toaletterna ser snygga ut, att fönsterlister är dammade och att alla fönster ser bra ut. Hennes teknik innefattar att jobba uppifrån och ner och det viktigaste först, sen försöker hon alltid hinna med några extragrejer.

Viktigast är golvet, mattor och det som man kan se är smutsigt och som gör mycket för intrycket. Extra är sen detaljerna och kan till exempel vara att jag alltid viker pappret inne på toaletten till en trekant för att det ska kännas extra lyxigt.

Men hennes dag slutar inte där, hon forsätter och städar sedan inne på trafikverket som ligger vägg i vägg med Vasakronan. Därefter går hon längre ner på gatan och städar ytterligare några entréer innan hon kör avslutningsvändan på Vasakronan.

Jag frågar henne hur hon hinner med allting och fortfarande hålla sån hög kvalité på sin städning. Uraiwan skrattar och berättar att det är en väldigt vanlig fråga som hon får men menar att det är hennes teknik som gör det möjligt. En teknik som hon jobbat fram under flera år.

Att vara en finalist till priset Årets Städare är hon oerhört stolt över. Hennes framgångsrecept ligger i att samtidigt som städningen ska bli felfri, är hon social och trevlig. Uraiwan berättar att hon städar med hjärtat och varje dag vill göra sitt bästa, belöningen kommer när kunderna berättar att de är nöjda.

Inför prisutdelningen 26 september i Jönköping känner hon sig spänd och nervös men samtidigt väldigt glad. Hon kommer åka dit med sin arbetsgivare Global fastighetsservice som också är de som nominerat henne till priset.

Till andra som vill vinna Årets Städare nästa år har hon en hälsning:

Varje dag när du jobbar, gör ditt bästa. Gör det viktigaste först och gör sedan det lilla extra. Innan du är klar så kontrollera alltid att du gjort det du ska och att det blivit rätt.

 

Text och bilder är lånade från DoRunner. Läs gärna hela artikeln genom att klicka här.

Uraiwan Lapkhunthod
Bild för Linus Berg

Linus Berg, Försäljningschef
linus@globalfast.se,
08-400 290 53

Om Global

Global Fastighetsservice – vi underlättar för dig som fastighetsägare! Med snart 30 års branscherfarenhet och ca 110 anställda är vi idag ett av Stockholms äldsta och största lokalvårdsföretag. Vi skräddarsyr kundunika lösningar inom våra tre verksamhetsgrenar; lokalvård, utemiljö och byggsupport. Vår värdegrund bygger på: Enastående medarbetare, Glädje och Lika värde. Läs mer om oss.

Prenumerera på våra nyheter